Ghid pentru achiziţia de saltele

Ghid pentru achiziţia de saltele

Aveţi intenţia de a achiziţiona o saltea nouă, însă nu vă puteţi decide pe care să o cumpăraţi datorită opţiunilor numeroase şi variate? Mai jos vă prezentăm un ghid sub forma unui număr de 13 întrebări cu răspunsuri, care vă vor ajuta să cumpăraţi salteaua perfectă pentru dumneavoastră.

1. Când ar trebui să cumpăraţi o saltea nouă?

Salteaua îşi pierde funcţionalitatea după ani succesivi de utilizare. Dacă observaţi următoarele semne pe suprafaţa sa, este în mod sigur timpul să vă gândiţi la o saltea nouă:
•    Puteţi simţi arcurile şi adânciturile saltelei
•    Salteaua are semne de uzură după ani folosire; husa prezintă rupturi.
•    Salteaua este mai veche de 7 ani.

2. Ştiaţi că o saltea trebuie să fie înlocuită şi din motive de igienă?

O cantitate mare de piele moartă se acumulează în saltea după ani succesivi de utilizare (1,5g pe noapte, 100-200 g pe an), precum şi praf, transpiraţie, …, de asemenea, viruşi, bacterii şi acarieni. Astfel, după ani de folosire, salteaua nu mai este adecvată pentru dumneavoastră şi pentru sănătate, necesitând schimbarea din raţiuni de igienă.

3. Este înălţimea saltelei importantă?

Când alegeţi înălţimea miezului, trebuie să luaţi în calcul faptul că o saltea mai înaltă oferă mai mult confort, întrucât umerii şi şoldurile dumneavoastră se afundă şi mai confortabil în saltea, în timp ce zona lombară beneficiază de sprijin suplimentar.

•    Saltea înaltă (18cm şi peste): oferă confort maxim, fiind adecvată şi pentru persoane mai corpolente.
•    Saltea de înălţime medie (16 cm): oferă confort şi sprijin optim pentru coloana vertebrală.
•    Saltea joasă (14 cm): oferă suport suficient pentru copii, adolescenţi şi oameni sănătoşi fără afecţiuni ale spatelui/coloanei vertebrale.

4. Ce dimensiune ar trebui să alegeţi?

Salteaua trebuie să fie cu cel puţin 10 cm mai lungă decât înălţimea dumneavoastră corporală şi cât mai lată posibil. Saltelele realizate din spumă sunt disponibile în toate dimensiunile standard, compania putând să adapteze complet dimensiunile saltelelor din latex în funcţie de preferinţele dumneavoastră.

Dimensiunile standard ale saltelelor:

•    80x200 cm
•    90x190 cm
•    90x200 cm
•    120x200 cm
•    140x200 cm
•    160x200 cm
•    180x200 cm

5. Ce duritate a saltelei ar trebui să aleg?

Duritatea saltelei adecvată pentru dumneavoastră depinde de masa corporală. Pentru utilizatorii cu kilograme mai puţine se recomandă saltele mai moi, cele mai tari fiind indicate utilizatorilor cu greutate mai mare. Saltelele Hitex realizate din spumă sunt recomandate persoanelor de până la 95 kg, în timp ce saltelele din latex şi cele cu arcuri împachetate sunt destinate tuturor. Saltelele din latex sunt fabricate în funcţie de greutatea sau necesităţile dumneavoastră.

•    Saltele moi - recomandate persoanelor cu greutate de până la 75 kg.
Exemplu: Saltea Lavander Comfort 16

•    Saltele cu duritate medie – recomandate persoanelor cu greutate între 75 şi 95 kg.
Exemplu: Saltea MemoSilver – 2 tipuri de duritate într-o saltea

•    Saltele tari - recomandate persoanelor cu greutate de peste 95kg
Exemplu: Saltea cu arcuri împachetate Zero Gravity

6. Cât de des transpiraţi? Igiena şi prospeţimea saltelei sunt importante pentru dumneavoastră?

Toate saltelele noastre au husă ce permite oricând spălarea, fapt ce vă ajută să menţineţi igiena şi prospeţimea în patul dumneavoastră.

7. Aveţi dureri de spate?

Ar trebui să alegeţi salteaua cu 7 zone, însemnând că salteaua este compusă din zone cu duritate diferită; partea cea mai tare a saltelei este în zona lombară, oferind astfel un sprijin optim pentru coloană. În părţile laterale şi în zona umerilor, salteaua este mai moale şi permite corpului să se afunde mai mult în aceasta. Salteaua oferă astfel corpului un sprijin corespunzător – coloana vertebrală se relaxează în linie dreaptă, asociată poziţiei fiziologice corecte.
Toate saltelele Hitex destinate adulţilor dispun de sistem cu 7 zone.

8. De ce trebuie să am somiere de calitate împreună cu un pat de calitate?

Când stăm întinşi pe saltea, aceasta se adaptează la corpul nostru şi opune presiune pe acesta. Somierele flexibile se curbează la presiune, oferind astfel ajustabilitate şi suport optim în timpul somnului. În plus, somierele intensifică funcţia conică a saltelei. O altă funcţie foarte importantă a somierelor este ventilaţia, acestea permiţând circulaţia aerului şi prevenind apariţia ciupercilor pe husă. De asemenea, se recomandă ca somierele să aibă opţiunea de reglare a durităţii. În acest fel, puteţi regla manual duritatea, asigurându-vă că salteaua oferă un confort maxim.

9. Este mai bine să cumpăr un pat cu saltea dublă sau un pat cu două saltele separate?

Patul cu două miezuri separate este mai bun din punct de vedere al întreţinerii şi al adaptării la forma corpului. Saltelele separate pot fi rotite mult mai uşor decât o singură saltea dublă mare.
Husa saltelei duble este, în plus, prea mare pentru a fi spălată acasă. Acest lucru presupune costuri suplimentare de curăţare. Salteaua individuală se adaptează la forma corpului mult mai eficient, iar funcţia sa ortopedică este superioară faţă de cea a unei saltele simple. Dacă linia de întâlnire a celor două saltele vă deranjează, le puteţi acoperi pe amândouă, şi astfel întreaga suprafaţă a patului dublu, cu un topper pentru saltea.

10. Vă mişcaţi şi vă răsuciţi în pat?

O persoană se răsuceşte în pat, în medie, de până la 40 de ori pe noapte. Salteaua trebuie să se adapteze rapid, astfel încât apăsarea sa să fie din nou egal distribuită pe suprafaţa întregului corp.
Salteaua din latex este alegerea potrivită, adaptându-se foarte repede la noua dumneavoastră poziţie de dormit. La fel, saltelele cu spumă ce dispun de un strat suplimentar de spumă cu memorie reprezintă o alegere excelentă. Exemple de asemenea saltele sunt Camomile Memosilver.

11. Suferiţi de alergii?

Dacă suferiţi de alergii, compoziţia saltelei dumneavoastră este de maximă importanţă. Deoarece latexul este un material natural, nu este un teren favorabil pentru acarieni şi bacterii, fiind recomandat tuturor persoanelor cu sensibilităţi. Salteaua cu husă ce permite spălarea este excelentă şi din punct de vedere igienic, favorizând persoanele afectate de alergii.

Cea mai eficientă protecţie împotriva acarienilor şi bacteriilor poate fi oferită de salteaua din latex Pure Sleep; în afară de aceasta, toate saltelele oferă protecţie împotriva acarienilor, având husă ce permite spălarea.

12. Întâmpinaţi dificultăţi în a adormi din cauza stresului?

Dacă adormiţi cu dificultate, puteţi încerca o metodă complet naturală de relaxare care vă va ajuta să adormiţi mai repede şi într-un mod mai sănătos: încercaţi aromaterapia cu levănţică (în salteaua Lavender Comfort 16) sau cu muşeţel (în salteaua Camomile 14+2 Memory).

13. Vă interesează o saltea cu durată de exploatare îndelungată?

Verificaţi perioada de garanţie ce însoţeşte salteaua care vă interesează. Dacă producătorul oferă o garanţie de maxim un an sau doi, vă puteţi aştepta la o durată foarte scurtă de exploatare a saltelei.

Pentru toate saltelele Vitapur-Hitex se oferă o garanţie de 10 ani (în condiţiile folosirii unei somiere adecvate cu stinghii).

14. Cumpăraţi o saltea pentru copilul dumneavoastră?

Corpul copilului dumneavoastră se află în plină dezvoltare, în acest sens fiind recomandată o saltea cu 7 zone şi miez înalt de 14 sau 16 cm. Salteaua trebuie să fie din material natural şi să aibă husă ce permite spălarea (copii transpiră frecvent, învaţă sau mănâncă stând pe pat…). Husa înmiresmată cu levănţică asigură pentru cel mic un somn adânc şi liniştit.

15. Citiţi în pat?

Dacă vă place să citiţi în pat, luaţi în calcul achiziţia unei somiere cu stinghii ajustabile. Treceţi în revistă oferta noastră de saltele cu 7 zone şi descoperiţi care dintre acestea prezintă caracteristicile cheie pe care le căutaţi. Cum vă daţi seama dacă salteaua este perfectă? Este dificil. Puteţi spune că o saltea este perfectă pentru dumneavoastră şi somnul de care aveţi parte doar după câteva nopţi. De aceea vă oferim o perioadă de probă de 30 de zile pentru a testa gratuit salteaua.
Înapoi la blog